Táltos Szülőkör Egyesület

Segítse adományával a hátrányos helyzetű gyerekeket!
Adószáma: 18463536-1-06

Bővebb információ >>

Táltos Szülőkör Egyesület

Forrás: Promenád.huIgaz, tűzönjárást nem, de minden mást családias hangulatban, felkészült oktatókkal tanulhatnak a gyerekek a Táltos Tehetséggondozó Általános Iskola, Középiskola és Alapfokú Művészet Oktatási Intézmény Szivárvány Tagiskolájában. A beiratkozásról és az iskolai életről kérdeztük Molnár Ernőt, a munkaközösség vezetőjét, Asztalos Noémit, a Diákönkormányzat vezetőjét, Pápai Katalin, keramikust és Erdélyi Noémi, terápiás kutya felvezetőt kedd délelőtti Napraforgó magazinunkban.

A Táltos Iskolában a családias légkör a jellemző. A hódmezővásárhelyi tagintézményben 15 fős osztályokban tanítanak. A differenciált oktatás lényege, hogy a némi problémával küzdő gyerekek fejlődjenek a kompetenciájuknak megfelelő feladatok segítségével. Molnár Ernő munkaközösség-vezető elmondta, az intézményben teljesen épelméjű gyerekek járnak, pusztán nehezebben tanulnak meg olvasni, számolni, vagy nem megy olyan könnyen nekik az írás.

A családias légkörhöz hozzátartozik az is, hogy a reggeli tanóra nem rögtön tanulással kezdődik, hanem egy ráhangolódással – tudtuk meg Molnár Ernőtől, aki elmondta, ilyenkor megreggeliznek, isznak egy teát. Az alsó tagozatosok a délelőtti órák után két órás pihenősáv következik, ahol a varázsszőnyegen pihenve hangolódhatnak rá a délutánra.

Pápai Katalin keramikus a művészetoktatásért felel az intézményben. A gyerekekkel kerámiákat készítenek a foglalkozásokon, ezeket kiégetve örök emléknek haza is vihetik. Minden évben rendeznek kiállítást a Mozaik Moziban – tudtuk meg Pápai Katalintól, aki hozzátette, jó látni a diákokon, hogy büszkék az elkészült művekre.

Az iskolában több szakkör is működik: a hon- és népismereti vagy a színjátszó szakkör mellett az egyik legnépszerűbb a FÉK Klub, vagyis a Fiatalok az Élet Küszöbén Klub – tudtuk meg Asztalos Noémitől, a Diákönkormányzat vezetőjétől. A sportolási lehetőségek széles tárháza is áll a nebulók rendelkezésére, hiszen a focitól a küzdősportig több szakkörön is résztvehetnek. Idén az iskolaújság gyereknapra jelenik meg. A lapba a tanulók készítenek interjúkat, hoznak recepteket és írnak cikkeket az iskola mindennapjairól.

Négy terápiás kutya is segíti a diákok tanulását, emocionális fejlődését – tudtuk meg Erdélyi Noémi, terápiás kutya felvezetőtől, aki elmondta, a gyerekek megtanulták, hogyan kell viselkedni a négylábúakkal, és szinte versenyeznek, hogy ki kerüljön be a csoportba. Erdélyi Noémi hozzátette, ezért minden hónapban van olyan alkalom, amikor mindenki, közösen vesz részt ilyen foglalkozásokon.

Más oktatási intézményekhez hasonlóan, a Táltos Iskola Szivárvány Tagintézményében is nagy hangsúlyt fektetnek az idegen nyelv elsajátítására. Heti három órában tanulnak angolt a diákok.

A Táltos Tehetséggondozó Általános Iskola, Középiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Szivárvány Tagiskolája megtalálható Hódmezővásárhelyen, a Nyár utca 56. alatt. Az intézményben március 2-án, 9 és 11 óra között óralátogatással és iskola-bemutatóval egybekötött nyílt napot tartanak.

 

Forrás: Promenád.hu

 

Ez az oldal cookie-kat (sütiket) használ a felhasználók hitelesítéséhez és a látogatói statisztikához.

Elfogadom

Facebook oldalunk

Belépés