Táltos Szülőkör Egyesület

Segítse adományával a hátrányos helyzetű gyerekeket!
Adószáma: 18463536-1-06

Bővebb információ >>

Táltos Szülőkör Egyesület

Forrás: Promenad.huA tavaszi szünet előtti utolsó napon, tehát szerdán, húsvéthoz köthető programokkal hangolták a közelgő ünnepre a gyerekeket a hódmezővásárhelyi Táltos Iskolában.

 

Forrás: Promenad.hu

Az események sorát Terendi Viktória (néprajzkutató), a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ munkatársa nyitotta meg. A gyerekek nagy örömére a húsvéti népszokásokról tartott előadást. Ezt követően kézműves foglalkozáson ügyeskedhettek, amelyen bárányt, csibét, füles nyuszit készíthettek az erre kedvet érzők, különféle eszközökkel: vágás, ragasztás, festés. Ezzel párhuzamosan filmnézéssel szórakoztatták a mozikedvelőket. És az ovisok is kitettek magukért, mert gyönyörű húsvéti tojásfát készítettek.

Forrás: Promenad.hu

Forrás: Promenad.hu

Forrás: Promenad.hu

Ezután következett a „Nyúl-olimpia”. Amelyen népszokással összefüggő ügyességi játékokkal próbálhatták ki maguk és társaik rátermettségét. A tojásdobó-verseny a kézügyességet követelte meg, ugyanis nyers tojásokat dobáltak egymásnak, miközben minden dobás után egyet hátralépve, egyre távolabb kerültek egymástól a párok, és akik között a legnagyobb távolság volt úgy, hogy nem tört össze a tojás, az nyert. De volt tojásgurító és –egyensúlyozó verseny fakanállal, valamint nyúlfutam is. Az utóbbiban két tappancson kellett a lehető leggyorsabban eljutniuk a megadott célra.

Forrás: Promenad.hu

Forrás: Promenad.hu

Végezetül egy húsvéti táncházzal zárták az ünnepre készülődés iskolai programjait, melyen a gyerekek mellett a pedagógusok is megmozgatták táncos lábaikat, testrészeiket.

Forrás: Promenad.hu

Forrás: Promenad.hu

Forrás: Promenad.hu

Ez az oldal cookie-kat (sütiket) használ a felhasználók hitelesítéséhez és a látogatói statisztikához.

Elfogadom

Facebook oldalunk

Belépés