Táltos Szülőkör Egyesület

Segítse adományával a hátrányos helyzetű gyerekeket!
Adószáma: 18463536-1-06

Bővebb információ >>

Táltos Szülőkör Egyesület

Forrás: Promenad.huEmpatikus tanárok, változatos tanórák, sok-sok játék várja a vásárhelyi Táltos Iskolában a tanulókat. Erről beszélgetett a csütörtöki Napraforgóban Molnár Ernő, a Táltos Iskola munkaközösség vezetője, Csikós Andrea, a leendő első osztályosok tanítója, illetve Józsa Enikő angol nyelvtanár.

Óvodás kortól elkezdve oktatják a Táltos Iskolában a gyerekeket. A tanulás élmény: minden foglalkozáson figyelnek egy-egy gyerek sajátos igényére. Ráhangolódással kezdődik a nap, de később sok játékkal, tánccal, drámapedagógiai foglalkozással és mozgással igyekszenek a pedagógusok elmélyíteni a megszerzett tudást. Az osztályokban az átlagos és a tanulási vagy mozgási részképességekben akadályozott gyerekek aránya nem különbözik egy hagyományos iskolától, viszont kis létszámú, maximum 16 fős osztályokban zajlik az oktató tevékenység. A követelmények minden osztályban ugyanazok, de egyéni tanrendekkel, differenciált oktatással, folyamatos mérésekkel igyekeznek már a kezdetektől felzárkóztatni az adott gyerek azon képességét, amelyben esetlegesen lemaradása van. Mindezt tanórán kívüli tevékenységekkel is erősítik: rengeteg szakkör közül választhatnak a gyerekek - kerámia, rajz, zene, színjátszás várja a gyerekeket.

Forrás: Promenad.hu

Az iskola légköre már-már családias, bizalmi viszony van gyerekek és tanárok között – mondta el Molnár Ernő munkaközösség vezető. Hangsúlyozta, hogy az iskola célja az életre nevelés, amire az integrált oktatási forma kiválóan alkalmas.

Forrás: Promenad.hu

Igyekszünk ötvözni a különféle pedagógiai módszereket, hiszen nem lehet tudni, melyik gyermeknél mi válik be – fejezte ki pedagógiai elvét Csikós Andrea, a leendő első osztályosok tanítója.

Forrás: Promenad.hu

Külön figyelmet szentelnek a tehetségek kibontására az iskolában. A nyelvi kompetenciák fejlesztése is már elkezdődik óvodás kortól: lehetőség van heti két foglalkozás keretén belül az idegen nyelvvel való megismerkedésre. – Csak angolul beszélek hozzájuk – árulta el Józsa Enikő angoltanár, aki óráin gyakran alkalmaz mozgásos feladatokat, táncot. A szeptemberben induló elsősöknél heti három alkalommal foglalkoznak az angol nyelvvel.

Forrás: Promenad.hu

Beiratkozni április végéig lehet, de a többi évfolyamra is folyamatosan várják a jelentkezőket. Az elkövetkezendő hetekben több alkalommal tartanak nyílt napot, közös foglalkozást. Az első ilyenre pénteken kerül sor. Márciusban húsvéti foglalkozással, illetve interaktív mesedélutánnal várják a leendő és jelenlegi tanulókat és szüleiket. Érdeklődni telefonon a 62/244-790-es és a 30/922-51-07-es számon lehet, míg személyesen a Nyár utca 56. alatt.

Égető Réka

Forrás: Promenad.hu

Ez az oldal cookie-kat (sütiket) használ a felhasználók hitelesítéséhez és a látogatói statisztikához.

Elfogadom

Facebook oldalunk

Belépés